Botox & fillers


Datums cosmetisch arts

9 Juli - 29 aug - 24 sept - 17 okt - 15 nov - 12 dec  2024 

Bel gerust voor  een afspraak, dit kan voor direct behandelen, maar ook voor een GRATIS intake wanneer u meer informatie wilt.


Wat zijn injectables ? Injectables zijn injectievloeistoffen die met een dun naaldje onder de huid worden ingebracht. Het doel daarvan is om rimpels en plooien in het gezicht te laten verdwijnen en de gezichtscontouren te verbeteren. 

 

Wij bieden twee soorten injectables aan:

 

• Botox® Botuline Toxine Type A =   spierontspanner

• Fillers;  Belotero en Radiesse = volumehersteller

• Profhilo = Egaliseert, herstelt en verbetert de kwaliteit van je huid door licht volume herstel

 

De keuze voor een injectable is afhankelijk van uw klachten en wensen. Ze hebben elk specifieke eigenschappen en resultaat. Het is daarom belangrijk om tijdens het intakegesprek uw wensen en verwachting goed kenbaar te maken. De artsen van Cosmetology geven in een kosteloos consult alle informatie over de behandeling.

FILLERS (VOLUME HERSTELLER)

De filler is een heldere gel die bestaat uit hyaluronzuur en water. Hyaluronzuur is een stof die van nature in het lichaam voorkomt. Wanneer we ouder worden neemt de kwaliteit van ons lichaamseigen hyaluronzuur af. Met een filler wordt de natuurlijke voorraad van hyaluronzuur aangevuld, waardoor de huid revitaliseert en verstevigt.

 

Sommige rimpels worden veroorzaakt door het dunner en slapper worden van de huid of volumeverlies. Fillers worden gebruikt voor het opvullen van plooien en rimpels, het accentueren van contouren en het verjongen van het gelaat. Denk hierbij aan het opvullen van de neus-lippen plooi en het corrigeren van afhangende mondhoeken (marionetlijn), het vergroten van het lipvolume, de zogenaamde rokerslijntjes in de bovenlip, of het accentueren van de lipcontour of de jukbeenderen. Ook de lachrimpels in de wangen kunnen behandeld worden door de huid van de wangen te verstevigen. Er bestaan diverse soorten fillers met verschillende eigenschappen. Wij werken alleen met de meest hoogwaardige fillers: Radiesse en Belotero. Uw arts zal u adviseren welke filler het beste past bij uw wensen.

Wij werken uitsluitend met goedgekeurde tijdelijke fillers. Het gebruik van permanente fillers is niet toegestaan. De werkingsduur van een filler is langer en kan afhankelijk van het gebruikte product 12 tot 24 maanden aanhouden.

BOTOX® + FILLERS + PROFHILO

Vaak is de ideale behandeling voor bepaalde (statische) rimpels een combinatie van Botox® en fillers. Door de spieren eerst te verzwakken met Botox en vervolgens de huid ter plaatse van de rimpel te verstevigen door middel van fillers kan een optimaal resultaat bereikt worden. Vraag de arts naar wat voor u de beste behandeling zou kunnen zijn.

De behandeling met injectables

Voor de behandeling wordt eerst uw medische voorgeschiedenis in kaart gebracht. De  mate van ongemak van de behandeling is van persoon tot persoon verschillend. Over het algemeen ervaart men weinig tot geen pijn. Zowel de Botuline Toxine als de fillerbehandeling kan worden uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Meestal wordt hier echter niet voor gekozen, de arts bepaalt vooraf of in uw geval verdoving gewenst is. Soms is het voor het resultaat beter om niet te verdoven.  De huid rond de lippen is vaak wat gevoeliger. De arts kan dan door middel van een zalf de huid plaatselijk verdoven, zodat u van de injecties niets voelt.

 

U neemt zittend plaats in de behandelstoel. De arts plaatst met een zeer dun naaldje, uiterst precies, enige injecties in het te behandelen gebied.  Botuline Toxine wordt direct in de spier geïnjecteerd. Bij een fillerbehandeling wordt de vloeistof zeer precies vlak onder de huid geïnjecteerd. Bij een fillerbehandeling wordt vervolgens het behandelde gebied gemasseerd om de ingespoten vloeistof onderhuids te egaliseren voor een natuurlijk resultaat. De gemiddelde behandeltijd is maximaal een half uur.

 

Na de behandeling met injectable

Een uur na de behandeling met BTX-A of fillers mag u een lichte make-up aanbrengen. Soms kan een lichte roodheid, zwelling of een blauw plekje zichtbaar zijn. Deze verdwijnen over het algemeen snel. Voorkom een aantal dagen intensieve druk op het behandelde gebied (massage) of overmatig zweten (sporten,sauna).  Na de behandeling met injectables mag u minstens drie uur niet in het behandelde gebied wrijven. U ziet het effect van een Botuline Toxine behandeling  na één tot twee weken en het blijft 3 tot 4 maanden zichtbaar. Naarmate u hetzelfde gebied vaker laat behandelen blijft het effect langer zichtbaar 6/7 maanden.Het effect van een filler is direct na de behandeling zichtbaar en blijft 6 tot 24 maanden afhankelijk van het product en het behandelde gebied.Veel mensen gaan na de behandeling gewoon verder met de dagelijkse bezigheden en ondervinden geen of weinig ongemak.

 

Bijwerkingen

Door te werken in een schone werkomgeving met steriele materialen en de huid voor de behandeling te desinfecteren komen infecties vrijwel niet voor.

 

Controles

Controles vinden plaats in overleg met de arts.