massage


Bij schoonheidssalon De Zwaantjes heeft u de keuze uit verschillende behandelingen of het nu gaat over verbetering en verzorging van uw huid of om een ontspannende massage. Een ontspannende schouder en nek massage kan stress en spierpijnen verminderen. Bij De Zwaantjes stemmen we samen met u de behandeling af op wat u nodig heeft en zorgen we ervoor dat u ontspannen naar huis gaat.

Hot stone massage

Een Hot Stone Massage is een massage waarbij gebruikt wordt gemaakt van stenen met een temperatuur van ongeveer 45° Celcius. Door de stralingswarmte en het gewicht van de stenen dringt de warmte diep door in de spieren. Een hot stone massage verlicht spanningen en geeft je nadien energie. 

Voor de massage worden afgeronde basaltstenen gebruikt, Basalt is een hard en ijzerhoudend, vulkanisch gesteente met een hoge dichtheid daardoor kunnen de stenen goed hun warmte vasthouden.

 

Warmte en ontspanning

De stenen krijgen hun warmte doordat ze worden ondergedompeld in een warm waterbad. vervolgens worden de stenen op de aandachtsgebieden van het lichaam neergelegd. - vaak is dit je rug. De stenen geven een aangename warmte en ontspanning.

 

De massage bestaat vooral uit lange rustige en cirkelvormige strijkingen. Dit geeft het effect dat er een diepere ontspanning ontstaat, maar ook dat de bloed- en lymfstromen beter gaan stromen. Blokkades in spierweefsel worden makkelijker opgelost, niet alleen door de massage maar ook door de warmte.

 

 

Rug- Nek- schouder massage

Spanning ontstaan op verschillende manieren, een drukke kantoorbaan, verkeerde werkhouding of uitvoeren van zware lichamelijke arbeid. Al snel manifesteren deze spanningen zich tussen de schouderbladen en in het nek gebied. Daarnaast kunnen werkstress en een hoog werktempo leiden tot flinke spierspanningen en verkrampingen. Wanneer je deze spanningen niet aanpakt en je spieren veelvuldig overbelast, ontstaan er op den duur aanhoudende pijnklachten.

 

Dit kun je verwachten van de rug- nek- en schoudermassage

Deze massage is een relatief korte (maar intensieve) massage welke tussen de 30 en 45 minuten duurt. De spieren worden tijdens deze massage losgemaakt, waardoor stijfheid, nekpijn, schouderpijn en rugpijn verdwijnen. Voor de technieken zijn veelal strijkingen en knedingen gebruikt, maar wanneer je een wat stevigere massage wilt om je stijve spieren en pijnklachten echt goed aan te pakken, dan is dat mogelijk door middel van het toepassen van deep tissue-technieken. De armen worden bij de massage ook meegenomen, omdat pijn in het nek-, schouder- en rug gebied vaak uitstraalt naar de armen.

Prijzen

Hot stone massage 30min €35,00
Hot stone massage 45min €45,00
Rug, Nek, en schoudermassage 30min €35,00
Rug, Nek, en schoudermassage 45min €45,00 
   
   

ZWANGERSCHAPMASSAGE

Zwangerschapsmassage is een massage waarbij de cliënt in rugligging op het met warm water gevulde kussen ligt. Het warme water van het kussen geeft een natuurlijke ontspanning en verzacht pijn in de spieren en gewrichten. De temperatuur van het kussen is tussen de 37 à 40 graden en in de zomer indien nodig ook koeler. De cliënt ligt heel comfortabel op de soepel meebewegende kussens en de warmte is aangenaam en ontspannend. 

De kussens passen zich aan de lichaamsbouw en laten het lichaam op een zachte wiegende manier genieten tijdens de massage. Deze behandeling heeft alle voordelen van een gewone massage, maar de cliënt hoeft zich niet om te draaien tijdens de massage en heeft ook geen last van harde gezichtssteunen.

Let op: Deze massage mag pas na drie maanden zwangerschap ondergaan worden.