Permanente make up


Bij permanente make-up wordt gebruik gemaakt van afbreekbare pigmenten, die onschadelijk zijn en gegarandeerd geen kankerverwekkende stoffen bevatten. Door met deze afbreekbare pigmenten te werken moet permanente make-up wel regelmatig worden herhaald. Dit is het verschil met tatoeage, waarbij de pigmenten dieper in de huid worden gebracht en permanent blijven zitten. Er wordt onderscheid gemaakt tussen ‘cosmetische’ en ‘medische’ permanente make-up.

Hoe wordt pernampermanente make-up aangebracht ?

Bij permanente make-up wordt met behulp van ultra dunne naaldjes pigmenten in de huid gebracht. Dit pigment blijft achter in de bovenste laag van de huid. Alleen de schoonheidsspecialiste die daartoe is geregistreerd, mag dit doen volgens de code van de schoonheidsspecialisten (www.anbos.nl en www.cidesco.nl).

 

Er wordt onderscheid gemaakt tussen ‘cosmetische’ & ‘medische’ permanente make-up.

Cosmetisch

  • verfraaien wenkbrauwen, ogen, lippen en visagie.

Medisch

  • bij het ontbreken van wenkbrauwen, wimpers, lippigment
  • na een beschadiging bij schisis (hazenlip)
  • littekencorrecties (o.a. brandwonden)
  • tepelhofcorrecties

Mogelijkheden:

Wenkbrauwen

Om de wenkbrauw voller te laten lijken, worden er haartjes tussen de wenkbrauwen getekend. Indien de wenkbrauw helemaal niet meer zichtbaar of aanwezig is, wordt de wenkbrauw gepigmenteerd. Allereerst wordt uitgebreid de wenkbrauwvorm besproken, getekend, de kleur getest en bij daglicht geadviseerd. Klik hier voor enkele resultaten.

 

Eyeliner

Voor het aanbrengen van een eyeliner zijn er verschillende mogelijkheden: subtiele puntjes tussen de wimpers, langs de wimperrand of dubbel, twee eyeliners boven elkaar. Om de ogen meer te laten spreken wordt er zwart of donkerbruin langs de ogen gepigmenteerd en eventueel strak daarboven een wit-beige of smaragdgroene, dunne eyeliner gezet. Men kan natuurlijk ook kiezen voor de kleur van de iris, waardoor het geheel nog meer allure krijgt. Klik hier voor enkele resultaten.

 

Lippen

Een mooi gevormde mond geeft harmonie in het gezicht. Het lipcontour wordt zacht uitgeschaduwd naar het lippenweefsel, maar u kunt ook kiezen voor geheel ingekleurde lippen. Pasteltinten vervangen lipstick, waardoor u mooi getinte lippen houdt, zonder dat het opvalt. Door een gloss of pommade te gebruiken geeft u het geheel een lichte glans. Klik hier voor enkele resultaten.

 

HOE LANG BLIJFT PERMANENTE MAKE-UP ZITTEN?

Een mooi getekende wenkbrauw, eyeliner of lipcontour opent het gezicht, geeft allure, karakter en stijl en een prachtig natuurlijk resultaat voor langere tijd. Na het aanbrengen van de permanente make-up heeft de huid een periode van 4 -6 weken nodig om de juiste kleur aan te nemen. Na die periode vindt een controlebehandeling plaats en vindt waar nodig bijwerking of aanvulling van de kleur plaats. Het verdient aanbeveling na verloop van een jaar de pigmentatie te laten controleren. Een bijvulbehandeling kan dan nodig zijn.

Je permanente make-up zal in de loop van de tijd vervagen. Dat komt door de natuurlijke celvernieuwing, het afweersysteem en invloed van UV licht (zon, zonnebank). Het verloop van deze vervaging hangt af van diverse factoren, waaronder de gezondheid van uw huid, uw leeftijd en uw huidtype. De huid van ieder mens is anders. De mate van vervaging hangt ook samen met de keuze van de kleur. Zo zullen donkere kleuren minder snel vervagen dan de lichte(re) kleuren. Bij lichter gekozen kleuren kan de kleur in het eerste jaar 60 – 70% lichter worden.

Download
Nazorg permanente make-up
Nazorg_permanente_make-up.pdf
Adobe Acrobat document 344.5 KB

Meer weten ?

Neem vrijblijvend contact op met onze beauty adviseurs voor meer informatie of bel voor een afspraak naar 0111- 41 31 14