ontharen


Bij schoonheidssalon De Zwaantjes heeft u de keuze uit verschillende  methoden om te ontharen, de ene epileert de ander harst of maakt gebruik van definitief ontharen door middel van een Laser.  Wat je het beste wel of niet kan doen is per persoon verschillend, maak een afspraak om te kijken wat het beste bij jou past. 

Epileren

Epileren is een prima methode voor het verwijderen van haartjes bij de neus en de wenkbrauwen. Het is belangrijk dat er gebruik wordt gemaakt van een goed pincet zodat de haar met de wortel wordt uitgetrokken, dit zorgt ervoor dat de haren relatief lang wegblijven. Het is een misverstand dat door handmatige epilatie de haarzakjes worden geactiveerd, juist integendeel. Er is meer kans dat door het epileren de haargroei iets afneemt ten gevolge van de beschadiging van het haarzakje. 

Harsen of Waxen

Het kan verleidelijk zijn maar toch is epileren van haren op de bovenlip of op kin met een pincet ondoenlijk. Meestal wordt er hier gekozen voor het harsen of waxen. Bij deze methode worden de haartjes ook met wortel uit de huid getrokken wat het voordeel geeft dat de haren twee tot drie weken wegblijven en je dus langer plezier heb van een glad resultaat. Wanneer er vaker van deze methode gebruik wordt gemaakt zal de beharing afnemen.  

Scheren

Naast epileren, waxen of harsen kun je natuurlijk ook scheren met mesjes of door gebruik te maken van een elektrisch scheerapparaat. Vermijd na het scheren geparfumeerde scheerproducten, zeker bij een gevoelige huid is het beter om producten te gebruiken op oliebasis om de huid na de scheerbeurt weer te laten herstellen. 

laser ontharen

Laser ontharen rekent definitief af met ongewenste haargroei, een bijkomend voordeel is dat je geen last heb van scheerirritatie en rode bultjes. Eindelijk een zachte en gladde huid, zonder donkere waas van stoppels. Laser ontharen is geschikt voor alle haarkleuren.

lees meer.