pigmentvlekken


Verschillende soorten pigmentvlekken

Pigment is de stof die onze huid bruin kleurt, er bestaan verschillende soorten pigmentvlekken met elk een andere oorzaak. Sommige zijn aangeboren en andere ontstaan op een latere leeftijd. Pigmentvlekken kunnen met behulp van een laserbehandeling of een medische peeling behandeld worden. Echter voordat je kunt nadenken over een behandeling is het belangrijk om te weten met welksoort pigmentverstoring we te maken hebben. 

Moedervlek: Deze kunnen verschillen van afmeting en vormen aannemen. Vaak spreken we hier over "schoonheidsvlekjes".

 

Sproeten: Dit zijn ook pigmentvlekken welke kenmerkend zijn voor bepaalde huidtypes. Sproeten ontstaan onder invloed van het zonlicht wanneer je ze niet wilt, dan is uit de zon blijven en zonnecrème smeren de enige afdoende oplossing om dit type pigmentvlekken in het gezicht te helpen voorkomen. Ook een dagcrème met UV-filter vertraagt de activering van pigmentcellen.

 

Zwangerschapsmasker: Er zijn pigmentvlekken welke ontstaan door een sterke hormonale verandering. bijvoorbeeld Melasma, beter bekend als het zwangerschapsmasker. Hierdoor kan de aanmaak van huidpigment verstoord worden, deze pigmentvlekken ontstaan meestal op het voorhoofd, in zones rond de mond en op de wangen. Vaak verdwijnen deze pigmentvlekken wanneer de hormonenhuishouding terug in evenwicht komt.

 

Ouderdomsvlekken: Dit zijn pigmentvlekken die we niet graag zien verschijnen. soms worden deze pigmentvlekken ook wel Lentigo of levervlekken genoemd, dit terwijl ze helemaal niks met de werking van de lever hebben te maken. Ouderdomsvlekken ontstaan door de jarenlange invloed van de zon op onze huid. Daardoor komt dit type pigmentvlekken het meest voor in het gezicht en op de handen en veel bij mensen die tijdens hun leven veel in de zon zijn geweest. In tegenstelling tot sproeten, verminderen of verdwijnen ze niet in de winter.

 

Hyperpigmentatie door letsel: Bij verwonding van de huid kan er plaatselijk een concentratie van pigment ontstaan. bijvoorbeeld door acne, schaafwonden of zelfs door insectenbeten. Hyperpigmentatie verdwijnt meestal vanzelf maar soms vraag het vele jaren geduld.

pigmentvlekken verwijderen?

Kom dan langs voor een vrijblijvend intakegesprek. U krijgt een huidanalyse en onze expert stelt voor u een persoonlijk behandelplan op. Zo weet u precies welke methode voor u het meest geschikt is en wat u kunt verwachten. Het is ook mogelijk om een proefflits te ervaren. Maak nu gebruik van het gratis consult t.w.v. €35,- . Bel voor een afspraak naar 0111- 41 31 14